Originální a nadčasová kuchyň
Při výběru hraje prim především nabídka barevných tónů a stylů. Barevné možnosti ale skýtají jistá úskalí – teď se nám sice červená kuchyň může zdát úžasná, ale po roce už tak ne. Neobvyklé barevné použití má ten neblahý vliv na lidi, že se brzy okouká a po čase se stane pouze jakýmsi módním rozmarem, který už se jim nemusí zdát tak přitažlivý. Co s tím?
Aby v budoucnu nedošlo na lítost z unáhleného rozhodnutí při volbě barvy, držte se zažité klasiky. Ano, bílá nic nezkazí, ale co když chceme být trošku originálnější? Vždyť v téhle barvě má kuchyň snad každá druhá domácnost.
Přesto – chceme se držet při zemi a nenechat se unést momentální náladou. Sázka na jistotu jsou v tomto případě zemité tóny. Nejenže jsou velmi oku lahodící, navíc působí noblesně a jedná se o barvu velmi nadčasovou. Setkáváme se s ní v přírodě, takže se nejedná o barvu, jejíž výběr by nás v budoucnu mrzel.
Co si ale představit pod zemitými tóny? Hlavním zástupcem je samozřejmě hnědá, ale s ní výčet rozhodně nekončí. Volit lze z mnoha jejích odstínů od skořicové po hořkou čokoládu. A proč je právě tato barva tak skvělá? Navozuje pocit klidu, uvolnění, pohody a jistoty. A co víc – kuchyním skutečně sluší.
Kuchyňské linky hnědých barev neodráží světlo, tudíž pomou působit poněkud smutně. Tomu se ale lze vyhnout vhodnou kombinací s dalšími doplňky nebo změnou odstínu. Jak tyto tóny tedy kombinovat?
Možností je spousta. Je spoustu odstínů hnědé (od skořicové, čokoládové či karamelové po kakaové tóny) a každému sluší něco jiného. Obecně by se dalo říci, že se skvěle doplňují s bílou či béžovou. Pro ty, co rádi experimentují s výraznějšími barvami, se doporučuje kombinace se žlutou, oranžovou či červenou, které neruší, ale naopak vytvářejí vhodný kontrast, který ještě více zútulňuje místnost. Vždy je ale potřeba se přizpůsobit danému odstínu a příliš to s hnědou nepřehánět.